Chef Nacho Kubában, a Matanzas tartományban található, Colónban, egy nyolcgyermekes család legkisebb gyermekeként látta meg a napvilágot. Már nagyon fiatalon szenvedélyévé vált a főzés. Gyakran segített édesanyjának és nővéreinek a konyhában. A kubai ételek elkészítésének fortélyai generációról generációra szállnak, nem írják le pontosan a receptekben. Nacho is mindig ott sündörgött a konyhában, így már gyermekként elsajátította a tradicionális népi konyha minden csínját-bínját

„Gyerekkorom óta a főzés volt a szenvedélyem. Nincs is annál jobb, mint amikor a hobbid lesz a szakmád is.”

Veleszületett tehetségét 1990-től a kubai nyaralóövezet, Varadero legjobb szállodáinak étteremvezetőjeként kamatoztatta. Közben kisebb kitérőt tett Ecuador és Svájc kulináris világában is. A Mexikóban eltöltött 12 év alatt eleinte a nyaralóparadicsom, Acapulco és Puerto Vallarta szállodáinak éttermeiben dolgozott vezetőként. Később saját éttermet is üzemeltetett Puerto Vallarta-ban, ahol a vendégek legnagyobb örömére kapható volt a tenger gyümölcsei mellett a steak is. 2012 óta él Budapesten. Imádja a magyar ételeket, de természetesen a különböző latin konyhák nagy rajongója és szakértője. A világ különböző éttermeiben eltöltött idő után 2014 nyarán eldöntötte, hogy ideje saját álmainak valóra váltásán dolgozni. Így kezdődött el életének új fejezete: a Los Carballos.